#WWEFanFiction : New Day vs Wyatt Family

(WWEFanFiction is my new post type, which will discuss about my imagination about recent or upcoming storyline/feud in WWE. Inspired by “How WWE should have booked” section by WhatCulture Wrestling. If you have any comments or feedbacks, please tell me via comment so we can discuss it!)

For upcoming main event, Battleground, some feuds have been built up in WWE. John Cena vs AJ Styles seems gonna be booked as tag-team match with The Club and Enzo and Cass as respective partners. Sasha Banks will face Charlotte for WWE Woman’s Champion. Seth Rollins will reclaim the title he only-lost-once from Dean Ambrose, with Roman Reigns probably in (or out).

Short Review for Other Feuds

John Cena cs vs AJ Styles cs should be a great, match-wise but not in story-wise. Wrestlers involved in this match are veteran (John Cena, AJ Styles, Karl Anderson, Luke Gallows) and hot new-comer (Enzo and Cass). Both first and latter are loved by fans, and have good skills in ring. It’s a good step for Enzo and Cass for involving in this match. Unfortunately, for me, the feud is not backed by a good storyline. I still don’t understand why The Club and Enzo and Cass have to be involved in this match. John Cena and AJ Styles have history in their recent match in Money in the Bank, so I think it’s better to book this rematch rather than involving more superstars.

Sasha Banks vs Charlotte is going to be a great match iff (in CS, we use this term to say ‘if and if only’, I don’t know if it’s a general term though) either Sasha or Charlotte win clean. It’s too boring if Charlotte win via dirty-play again. My prediction though, Sasha will claim the title and be The Boss. By the way, I forget to mention Becky Lynch vs Natalya. I love Becky so much that I don’t care about the match or story as long as the lass-kicker wins :p.

 

The Shield triple threat match is surprisingly not giving me any hype. Roman Reigns has been suspended due to wellness-policy and not involve in the build up for main event. Rollins and Ambrose are not that good at selling their feud. Ambrose doesn’t care and Rollins puts so much words about it. I used to like about lunatic side of Ambrose, and I just don’t feel it with title on his shoulder. Oh, I think their respective finisher give a huge factor about their match. Their finishers are either boring or not-believable. In my opinion, Rollins doesn’t pull off Pedigree and Dirty Deeds is not giving that-much impact. Hope in Battleground, they give a great match and many surprising moves or taunts. For Roman Reigns, I think he should been pulled out from the match. Give Reigns a long break, even after his suspension. Roman Reigns is not good in mic skill, and fans keep booing him when he talks. Reigns should go to gym, bulk up his body much more, (make his haters miss him!) and come back as Lesnar-type wrestler. He doesn’t need to say many words with this persona (so his bad mic skills not gonna be a problem). Just a wrestler who came to kick everyone ass(es?). He is a powerhouse-type wrestler. Honestly, I like him. The matches that been booked for him recently are good (if not great). People always criticize him for having limited moves. His moves may be limited, but he can sell it so good as if every his moves is giving so much damages.

Crap, this is a long-short review. More on this later.

New Day vs Wyatt Family

Many articles state rumor about how New Day is gonna be booked to lose their Tag-Team Titles to Wyatt Family in Battleground. From recent show, Xavier Woods showed us how scared he is of Wyatt Family (which was a good acting, by the way). If WWE is still care about rational storyline, I think it should affect Woods performance in main event. Woods is not gonna do much things (if he is involved, it’s possible he is walking out from his partner either before or in the match) in the match, so basically it’s kind of 2 on 3 match. Wyatt Family has great members: Bray Wyatt, Erick Rowan, and Braun Strauman (who is never be pinned in televised match, as far as I can remember). Wyatt Family is totally gonna win the match.

After win the match, Wyatt Family will get the title. They gonna do their remarkable pose with the titles in their hands.

What an intimidating pose

In upcoming event in RAW, Wyatt Family returns to ring and make announcement : they disclaim the title! Why? Because the title is never been their target. They fight and dominate New Day because of their beliefs, not the titles.

Wyatt Family believes (and want to people believing) that we live in a cruel, dark world. If Cena tells you never give up, Wyatt Family tells you to give up, because not everybody is John Cena. John Cena is lucky. He has access and environment that will support him to not give up. You are not John Cena. You don’t have them. Don’t even try, it’s just gonna be a waste.

New Day teach us about positivity. Never be sad, because you can always smile and be happy about anything. Wyatt Family comes and tells us to not be happy. It’s not fair to smile, because there are people out there who has no reason to smile. Nothing to be happy for. It’s cruel world. It’s a bullshit to be happy.

They are hilarious and entertaining. But their run has reached its end.

Wyatt Family just want you to realize that you lived in this world, which anything can be led you to sadness and chaos.

Wyatt Family will disclaim their title, which lead to a tournament for Tag-Team Championship. Wyatt Family will just sit there in their iconic chair and watch the match. At the end, they will gang up the winner and give speech about how it doesn’t matter if you are good or bad guys, you are willing to hurt anybody to win something you want. You just basically don’t care about anyone. Nobody care about anybody. Once again, you live in cruel, dark world.

Another intimidation taunt

Yeah, it’s only my imagination. Quite a bad story. Hahaha. But I think, with a story like this, Wyatt Family is gonna be built up as a top-heel in WWE. They have their iconic persona. They have their iconic beliefs. All they need are a good story that align with their persona and beliefs. You see, WWE has John Cena as face leader who always tells you good things, good behaviour, etc. You need the opposite persona. Times ago, WWE has Stone Cold and Undertaker who have bad persona, but at the end people cheer for them and love them.

Simply, WWE need to put Wyatt Family to be the top heel. What do they need to do? Create a believe-able and rational story about Wyatt Family, which align with their persona and beliefs.

This is my first #WWEFanFiction and it’s quite rough. Do you have any idea how things are supposed to be booked? Write a comment and we will discuss it!

 

(Seriously, I have so few friends who share interest in WWE. If you are one, please contact me. I need someone whom I can discuss WWE stuffs with. 😦 )

 

Kabar Terbaru

Wueh. Udah lama juga saya tidak nulis di sini.

Alasannya sederhana sih: terlalu banyak hal yang dipertimbangkan sebelum menulis. Sebenernya banyak yang pengen diceritain, tapi takut cheesy banget. Tuh, kalimat sebelumnya aja udah terdengar begitu.

 

Tulisan tulisan berikut hanya sekedar kabar terbaru supaya blog ini tidak kosong-kosong amat.

Eniwei, dalam beberapa minggu ke belakang ini saya lagi banyak coba-coba dengan Ionic. Singkatnya, Ionic ini adalah sebuah framework yang bisa digunakan untuk membuat aplikasi mobile menggunakan bahasa yang biasa digunakan untuk web. Jadi si Ionic ini akan melakukan porting proses dan view yang coba dilakukan dengan pendekatan desain web, menjadi aplikasi native dengan menggunakan webview.

Proses pengerjaan yang saya lakukan sama sih untuk ketiga projek yang saya buat: create project baru, ganti aset, tampilin service yang diberikan.

Soal service, saya merasa pendekatan inilah yang paling baik dilakukan buat pengembangan aplikasi sekarang. Semua ini berawal dari kata-kata aryya di tahun lalu, “Kalo kata Pak Munawar, sebenernya kan aplikasi Gmail itu cuman satu. Terus dibuat tampilannya untuk web, untuk mobile, dsb”.

Pertama kali saya denger, saya dapet insight yang membuat saya menyimpulkan bahwa pengembangan aplikasi, ujung-ujungnya sama: buat satu proses, tukeran data, tampilan dibuat berbeda.

Hal ini kebetulan diterapkan di tempat saya melakukan kerja praktik. Kebetulan Kak Ali (mentor di tempat KP –pen) selalu meminta saya untuk membuat API-nya dulu, baru membuat tampilannya. Hasilnnya cukup menarik, karena kita jadinya tidak perlu ngoding dari awal untuk aplikasi-aplikasi sama tapi beda platform. Kesulitannya ya mungkin, karena prosesnya diletakkan di server, ketergantungan sama masalah koneksi bakal besar banget.

Eh buset, tulisannya kaku amat -___-

Eniwei, saya mau membagikan sedikit cerita saya saat makan siang tadi.

Jadi, sekitar jam 13.00 saya memutuskan untuk makan siang di rumah makan terdekat. Tapi waktu saya memeriksa dompet, ternyata uang saya hanya 3000 rupiah saja. Berhubung uangnya cuman cukup buat bayar parkir doang (kalo ada motor), saya memutuskan untuk mengambil uang di Baltos. Saya ambil jalan pintas, melewati gang. Di salah satu gang, ada anak-anak kecil yang lagi duduk di pinggiran. Terus mereka cekikikan.

Waktu saya lewat mereka, mereka seolah-olah mempelantingkan tubuh mereka ke arah menjauh dari saya.

Mereka bertingah seolah langkah kaki saya membuat gempa.

Kampret.

Btw, akhir-akhir ini WWE lagi seru banget.

Kebetulan shownya sedang berada di Inggris, terus di salah satu aksi, melibatkan pemain sepakbola favorit saya waktu kecil : Wayne Rooney! Adegannya sederhana sih. Bintang WWE-nya gangguin Rooney, Rooney nampar si doi, si doi sakit berlebihan.

 

Kabar mengejutkan dateng dari Seth Rollins. SR mengalami cedera lutut sehingga harus menyerahkan gelar WWE Championnya. Hiks, padahal saya mulai suka sama gimmick dia.

Hal seru lainnya: Brother of Destruction (Tag Team-nya Undertaker dan Kane) balik! Rencananya, mereka bakar ngelawan The Wyatt Family di Survivor Series. *super excited*

 

Kayaknya gitu aja deh. Maafin tulisannya berantakan banget. Huehuehue.

Tentang WWE

Apa yang membuat saya menyenangi wwe?
1. Pertunjukan ‘stuntman’-nya.
WWE memiliki kualitas atraksi. Kualitas atraksinya terkadang membuat saya bertanya “Seriusan, ini pura-pura?”. Ya, sekali lagi, WWE memang rekayasa belaka. Tapi, kalau kalian tonton aksi dan ceritanya, rekayasa ini dibalut dengan rapih sehingga kadang saya benar-benar mempertanyakan ke-rekayasa-annya.

2. Kualitas pendukung yang sangat luar biasa.
Set ring, dekorasi, kualitas komentator (intonasi dan pemaknaan kata-katanya), kamera, pencahayaan dsb. Tidak percaya? Coba aja bandingin sama TNA, terasa perbedaanya.

3. WWE NXT dan Tough Enough.
Dua ini saya pahami sebagai akademi bagi calon bintang WWE. Di NXT, pegulat yang sudah terlatih, menunjukkan kebolehannya dalam beratraksi di atas panggung. Minim jalan cerita, tapi dramanya mulai ada. Bintang NXT yang sangat atraktif (tidak musti juara) sering dipromosikan ke show utama (RAW dan Smackdown). Tough Enough lebih ke arah pencarian bakatnya. Semacam Be-A-Man -nya lah hahaha.

4. Jalan cerita dan drama.
Banyak yang bilang ketika saya sedang menikmati WWE, “Ja, mending liat UFC, beneran dan serius soalnya”. Sayangnya, justru drama dan jalan cerita di WWE yang membuat saya sangat menyukai ‘bisnis pertunjukkan’ ini. Jalan cerita di WWE benar-benar bisa membuat pertandingan menjadi jauh lebih menarik, karena sarat emosi dan histori.

Hebatnya, WWE memiliki pandangan jangka panjang yang amat menarik dalam memilih jalan cerita. Siapa yang bakal mengira, di tengah pertandingan Reigns dan Brock Lesnar, Rollins akan cash-in MITB, lalu menjadi juara? Saya sangat kecewa (saat itu saya menyukai Reigns) tapi ketika melihat bagaimana perilaku Rollins saat memegang WWE Champion, saya malah balik kagum pada WWE. Mereka memilih orang yang tepat sebagai bintang utama mereka. Rollins juga sangat mampu menjadi ‘trash talker’ sehingga menimbulkan citra ‘orang brengsek yang kebetulan dapet kesempatan’. Kemampuan ‘trash talker’ ini yang ga bakalan dimiliki oleh Lesnar dan Reigns kalau mereka yang jadi Champ-nya.

WWE juga sabar banget dalam membangun jalan cerita. Mungkin temen-temen juga pada tahu kasus 21-1, di tahun 2014, Undertaker akhirnya putus streaknya setelah berhasil dikalahkan oleh Lesnar. Setelah itu, Undertaker hilang, tidak muncul dalam cerita utama. Analisis orang-orang, ini cara WWE dalam mengawali bahwa Undertaker akan pensiun. Undertaker muncul di WM berikutnya dan mengalahkan Bray Wyatt, lalu hilang lagi.

Tiba-tiba, minggu ini, Undertaker datang lagi. Saat Lesnar sedang mencoba merebut gelarnya dari Rollins di Battleground, Undertaker datang, mengacaukan pertandingan.

Sumpah, Undertaker dikalahin Lesnar yang udah mulai saya lupain, diungkit lagi. Jadi seru lagi…

WWE bener-bener sabar, supaya bisa ngejutin penontonnya, drama apa yang bakal bisa menarik.

5. Hati.
WWE juga punya hati loh. WWE benar-benar menghargai para atletnya. Ada Hall of Fame yang menunjukkan betapa hormatnya mereka kepada para atlit legendaris mereka. Ada special event Tribute to Troops, yang menghargai para tentara dan marinir USA, dengan memberikan pertunjukkan pada mereka.
Penghormatan dan special event untuk tragedi yang menimpa kawasan atau orang tertentu juga ada. Kanker, sering jadi satu topic yang didengungkan oleh WWE.

WWE Inbox, yang menjadi ajang menunjukkan bahwa atlet-atlet WWE pun hanya manusia biasa, yang juga bisa tersenyum, lucu-lucuan kalau di luar ring.

6. WWE Network.
Ini yang menjadi salah satu kemasan terbaik dari WWE. Untuk yang ga punya modal macam saya (hahaha), paling bisa terus ikutin jalan cerita si WWE ini melalui channel youtubenya (yang bener-bener bagus dari segi manajemen videonya, untuk sesuatu yang gratisan, niat banget ngurusinya), tapi buat yang rada ber-uang, bisa ikutin WWE Network. Fasilitasnya bisa macem-macem, kesempatan dapet promo tiket nonton, atau ppv buat special event macam Battleground kemarin. Dari sisi bisnis dan fanbase, WWE Network (termasuk Youtube) benar-benar memanjakan para penggemar WWE. BusinessInsider juga menyebutkan, bahwa WWE adalah salah satu bisnis dengan fanbase yang paling kuat.

Sebenernya ada satu lagi nih alasannya : WWE adalah hal yang bisa saya obrolin dengan adek saya, selain bola. Pembicaraan kami kayaknya memang muter-muter di sini aja, plus “Mohon maaf lahir batin”.

Weh, pasti banyak kontroversi sih kalau diskusi soal WWE itu baik atau nggak. Emang enggak sih sebnernya wkwk. Tapi kalau memang sudah bisa bijak (ahzeg) dan cukup berumur, WWE sebenarnya juga bisa jadi ajang hiburan 😛